پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 18 - ۸ شوال ۱۴۴۵
۱۱ تير ۱۴۰۱ - ۰۰:۳۶

İran triatlon tarihinin ilk madalyası

Tahran, İRNA- Kazakistan'da düzenlenen 2022 Asya Triatlon Şampiyonası'nda İran temsilcisi Parsa Mahcup ülke tarihinde bu spor stilinde ilk madalyayı kazanmayı başardı.
کد خبر: ۴۶۵۸۸۴

Milli temsilzcimiz Mahcup, Kazakistan'ın Borabay kentinde düzenlenen 2022 Asya Triatlon Şampiyonası'nda ülke tarihinde bir ilki başarark üçüncü oldu ve bronz madalya sahibi oldu. Mahcup'un tarihi başarısı İran triatlon sporu için bir dönüm noktası olarak kayıtlara geçti.

Mahcup bu tarihi başarıyı elde etmek adına Asya kıtasının en önde gelen triatlon sporcularından biri Ayan Baysan Bayev ile yarışarak bronz madalyayı boynuna taktı.

Ayan Baysan Bayev ile Tamerlan Temirov bu yarışmalarda sırasıyla ilk ve ikinci sırada yer aldı.

Triatlon kelimesi eski Yunanca kökenlidir ve üç branşın bir arada yapıldığı bir spor demektir. Bu branşlar sırasıyla yüzme, bisiklet ve koşunun peşi sıra yapılmasıdır.

Ferdi bir spordur ve sporcu her bir branşa ait mesafeyi bitirir bitirmez kurallara uygun kıyafetlerini giymek için, belirli kuralara uymak şartı ile, değişim alanına girer ve diğer branşa başlar. Yani sporcunun sadece bir branşta başarılı olması yetmez, diğer branşlara ait antrenmanları da yapmak ve kas gruplarını çalıştırmak zorundadır.

Ayrıca taktik ve teknik seviyesini en üst düzeyde tutarak hem enerjisini hem de dayanıklılığını korumak zorundadır.

Twitter'da Takip Ediniz. @Irna_Turkish

نظر شما در این رابطه چیست
آخرین اخبار