ie
ie
 
  دوشنبه 11، آذر 1387
  Monday, December 01, 2008
صفحه اصلي

بخشنامه جديد بانک مركزي درباره ايران‌چک‌ها
چاپ
03 مهر 1387,ساعت 15:09:58
ايران اکونوميست:گروه اقتصادي- رييس كل بانك مركزي بخشنامه‌اي را به منظور تسهيل در گردش كار ايران‌چك بانك مركزي به كليه مديران عامل بانك‌هاي دولتي و غير دولتي، موسسات اعتباري توسعه و سينا و شركت دولتي و پست بانك ارسال كرد.
به نقل از روابط عمومي بانك مركزي متن اين بخشنامه به شرح زير است:

پيرو بخشنامه‌هاي اين بانک درخصوص ايران چک‌هاي بانک مرکزي و در پاسخ به سوالات مطروحه از سوي شبکه بانکي کشور، موارد ذيل را به اطلاع مي رساند:

1- همان طور که در بخشنامه 13 شهريور 1387 تاکيد شد بانک توزيع کننده ايران چک، صرفا ‌در زمان فروش (در اولين مرحله ارائه ايران‌چک) نسبت به تکميل اعلاميه فروش اقدام مي‌کند و در مراحل بعدي نيازي به تکميل فرم اعلاميه‌هاي خريد و يا فروش مجدد نيست لذا ثبت مشخصات مشتري و ايران چک بانک مرکزي در سيستم رايانه‌اي مورد ندارد.

2- با توجه به اين که کارکرد ايران چک بانک مرکزي بين مردم و در روابط مردم و بانک‌ها مشابه گردش اسکناس است و مبادلات آن در سيستم رايانه اي ثبت نمي شود لذا ثبت و بازخواني اطلاعات از سيستم براي پيگيري چک هاي مفقودي و مسروقه، امکان پذير نخواهد بود.

3- بانک‌ها و موسسات اعتباري بايد ايران چک‌هاي بانک مرکزي را که مازاد بر نياز آنهاست يا فرسوده و غيرقابل استفاده مجدد باشد، مشابه اسکناس به بانک مرکزي تحويل‌ دهند.

4- در صورت ارائه ايران چک‌هاي بانک مرکزي که قسمتي از آن جدا شده و يا ناخوانا شده باشد (ايران چک هاي ناقص)، شعب منتخب بانک ملي ايران در سراسر کشور موظفند پس از احراز اصالت آنها، معادل ريالي اين گونه ايران چک ها را مشابه دستورالعمل مربوط به اسکناس‌هاي ناقص و پوسيده ارزيابي و به مشتري پرداخت كنند.

5- بانک ها و موسسات اعتباري مي‌توانند پس از هماهنگي با بانک مرکزي (اداره نظام‌هاي پرداخت) از ايران چک‌هاي بانک مرکزي در دستگاه هاي خودپرداز (ATM) استفاده‌ كنند. در مورد ايران چک‌هايي که در دستگاه هاي خودپرداز (ATM) قرار مي‌گيرند، تکميل اعلاميه فروش بند 1 فوق الزامي نيست.

در خاتمه مقتضي است مراتب به نحو مطلوب به شعب ابلاغ گردد و آموزش لازم به متصديان امر داده شود تا گردش کار بطور منظم و با سهولت انجام گيرد.
 
< بعد   قبل >
Advertisement