ie
ie
 
  چهارشنبه 13، آذر 1387
  Wednesday, December 03, 2008
صفحه اصلي

دستورالعمل چگونگی شناسایی مشتریان موسسات اعتباری ابلاغ شد
چاپ
30 شهريور 1387,ساعت 17:32:18
ايران اکونوميست:گروه اقتصادی- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران دستورالعمل چگونگی شناسایی مشتریان موسسات اعتباری را به بانکهای کشور ابلاغ کرد.
به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ، بانک مرکزی در اجرای بندهای ماده (1) از " آیین‌نامه‌ مستندسازی جریان وجوه در کشور" طی نامه ای " دستورالعمل چگونگی شناسایی مشتریان موسسات اعتباری" را به بانکهای کشور ابلاغ کرد.
در ابلاغیه بانک مرکزی به میدران عامل کلیه بانک‌های دولتی و غیردولتی، موسسات اعتباری توسعه و سینا و پست آمده است: در اجرای بندهای ماده (1) از " آئین‌نامه‌ مستندسازی جریان وجوه در کشور"، موضوع تصویب‌نامه شماره 211815/ت39395هـ مورخ 26/12/1386 هیئت وزیران و نیز به منظور کمک به مدیریت یکپارچه ریسک شناسایی مشتریان موسسات اعتباری به پیوست این نامه "دستورالعمل چگونگی شناسایی مشتریان موسسات اعتباری" ابلاغ می‌گردد.
موسسات اعتباری در اجرای مدیریت موثر ریسک‌ها، ناگزیر از انجام فعالیت‌های مختلف از طریق فرآیندهای متنوع و بعضاً پیچیده‌ای هستند که هریک از آنها در جای خود از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند. شناسایی کافی مشتریان موسسات اعتباری در فرآیند مدیریت ریسک‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد.
شناسایی مشتری نقطه آغازین فعالیت بانکی و از مبادی ورودی ریسک‌های بانکی است. فقدان دقت کافی برای انجام آن، می‌تواند موسسات اعتباری را در معرض آفاتی نظیر پول‌شویی یا تامین مالی فعالیت‌های غیرقانونی قرار دهد و ریسک‌هایی نظیر ریسک عملیاتی، حقوقی و شهرت را به آنها تحمیل کند.
با توجه به نکات پیش‌گفته، توصیه موکد شده است که هیئت مدیره بانکها و موسسات اعتباری سیاستها و رویه‌های مشخصی را برای "چگونگی شناسایی مشتریان" تدوین نمایند. فرآیند جامع "مدیریت یکپارچه ریسک شناسایی مشتری" باید مبتنی بر برنامه‌ای باشد که در آن مدیریت ریسک، خط مشی‌ پذیرش مشتری، روش‌های شناسایی مشتری و فرآیند نظارت بر حساب‌ها به شکل یکسانی برای تمام شعب و موسسات وابسته به موسسه پیش‌بینی شده باشد.
نکته حایز اهمیت دیگر در مورد این فرآیند اینکه اجرای آن می‌بایست مستمر بوده، از پویایی لازم برخوردار باشد، و شناسایی مشتریان و به هنگام نمودن اطلاعات مربوط به آنها، مادامی که ارتباط آنها با موسسات یاد شده برقرار است هم‌چنان در موسسه اعتباری تداوم داشته باشد.

 
< بعد   قبل >
Advertisement