ie
ie
 
  سه شنبه 12، آذر 1387
  Tuesday, December 02, 2008
صفحه اصلي

دلايل توقف الحاق ايران به سازمان تجارت جهاني
چاپ
06 شهريور 1387,ساعت 04:23:09
Imageايران اکونوميست:گروه اقتصادي- رئيس مؤسسه مطالعات و پژوهشهاي بازرگاني گفت: براي الحاق به سازمان تجارت جهاني هماهنگي همه دستگاه ها لازم است.
محمود دودانگه در گفت‌وگو با فارس در خصوص مشكلات ايجاد شده براي رژيم تجاري ايران براي الحاق به سازمان تجارت جهاني و علت توقف آن در هيئت دولت اظهار داشت: ايرادات وارد شده به رژيم تجاري علمي و پژوهشي نيست و ايرادات مربوط به ايجاد زبان مشترك، فهم مشترك و رويكرد مديريتي مشترك براي حضور سازمان تجارت جهاني مي‌ باشد و به لحاظ كارشناسي و فني ايرادي ندارد.
وي افزود: براي اينكه فرآيند الحاق دنبال شود نياز به هماهنگي لازم بين دستگاههاي مختلف است چرا كه صرف عضويت در سازمان تجارت جهاني هدف نيست و مهم اين است كه بصورت هوشمندانه و با‌برنامه‌ريزي قبلي و به صورت جامع و مانع بتوانيم در سازمان تجارت جهاني حضور پيدا كنيم تا بتوانيم منافع همه بخشها رعايت كنيم و بايد صرف ورود به سازمان تجارت جهاني مطرح نباشد كه هيچ منافعي نداشته باشيم.
وي افزود: در خصوص رژيم تجاري ايران يكي از موضوعات مهمي كه مطرح است اين است كه ما نظام مديريتي الحاق به سازمان تجارت جهاني را دارا باشيم چراكه فرآيند الحاق به WTO پروژه‌اي است كه زمان آن مشخص نيست.
دو‌دانگه گفت: پيوستن به سازمان تجارت جهاني از مواردي است كه بايد همه دستگاهها در آن مشاركت داشته باشند و نمي‌توان گفت كه فقط وزارت بازرگاني بايد درگير اين موضوع باشد.
وي افزود: بايد همه دستگاه‌ها نقش مسئوليتي در الحاق به سازمان تجارت جهاني داشته باشند و براي اينكه اين نقش مسئوليتي تدوين شود و سهم و مسئوليت هر كدام از بخشها مشخص شود نياز به يك نظام مديريت پروژه داريم كه مؤسسه مطالعات و پژوهشهاي بازرگاني از ابتدا آنرا دنبال كرده است و نمودار زمان‌بندي و مرحله‌بندي آن مشخص شده است تا اقدامات صورت گرفته براي عضويت تعيين شود و بايد بدانيم كه عضويت در سازمان تجارت جهاني يك فرايند پيچيده، زمان بر و خيلي سنگين است.
رئيس مؤسسه مطالعات و پژوهشهاي بازرگاني گفت:‌ما بايد مطالعات پشتيبان الحاق به سازمان تجارت جهاني را هم داشته باشيم اينكه صرفاً گروهي از ايران پاي مذاكره بنشينند نمي‌تواند اهداف نظام را برآورده كنند طبعاً بايد مطالعات پشتيبان لازم انجام شود تا مذاكرات اطلاعات كامل و سناريوهاي گوناگون براي عرضه صورت گيرد.
وي افزود: ايده الحاق به سازمان تجارت جهاني از ابتدا در مؤسسه مطالعات و پژوهشهاي بازرگاني شكل گرفته است و وزارت بازرگاني هسته مركزي الحاق به WTO است.

دودانگه گفت:‌كارگروه بهره‌وري در مؤسسه يكي از گروه‌هايي است كه در زمينه افزايش بهره‌وري بازرگاني مشغول به كار است و به دنبال چرايي و چگونگي افزايش بهره‌وري اصناف، بازرگانان و بنگاه‌هاي كوچك و متوسط است.
وي افزود: يكي از مشكلات بزرگ ما عدم توجه به بهره‌وري است كه امكان رقابت در بازارهاي خارجي را از ما گرفته است.
رئيس مؤسسه مطالعات و پژوهشهاي بازرگاني گفت: مطالعات ما در مؤسسه در اين راستا صورت مي‌گيرد كه چه بايد بكنيم تا پس از اجراي طرح تحول اقتصادي افزايش بهر‌ه‌وري داشته باشيم چرا كه در صورت كاهش بهره‌وري امكان صادرات كالاهاي توليد شده كاسته مي‌شود و باعث مي‌شود تا قيمت كالاهاي توليد شده گران تمام شود و قدرت رقابت با بازارهاي جهاني را نداشته باشد.
 
< بعد   قبل >
Advertisement