ie
ie
 
  جمعه 01، آذر 1387
  Friday, November 21, 2008
صفحه اصلي

انتقال بمب‌هاي هسته‌اي آمريكا به اربيل عراق
چاپ
12 تير 1387,ساعت 08:05:56
ايران اکونوميست: يك روزنامه چاپ تركيه در شمار امروز خود از انتقال شماري از بمب هاي هسته اي امريكا از پايگاه اينجرليك تركيه به پايگاه نظامي "اربيل" عراق خبر داد.

به گزارش روزنامه ترك زبان "ملي گازته" ، آمريكايي كه آتش به خاورميانه افكنده، به جاي اينكه تسليحات هسته اي خود را به خاك خود برگرداند دوباره اين سلاح ها را ميان مسلمانان انبار مي كند.

فدراسيون دانشمندان آمريكا در گزارش اخير خود از اينكه تركيه به زرادخانه هسته اي ايالات متحده آمريكا تبديل شده پرده برداشت و در حالي كه بحثها درباره اينكه اين بمب هابه منظور استفاده عليه چه كشور يا گروهي در پايگاه اينجرليك مستقر شده ادامه دارد ادعاي ديگري حرارت اين بازار بحث جديد هسته اي در منطقه رادو چندان كرده است.

طبق گزارش جديد "فدراسيون دانشمندان آمريكا" ، اين كشور در پايگاه نظامي اينجرليك تركيه ، حدود 90 كلاهك اتمي دارد كه بنا به ادعاي جديد تعدادي از بمب هاي هسته‌اي به پايگاه نظامي آمريكا در اربيل انتقال يافته است .

اين گزارش حاكي است بمب هاي هسته‌اي منتقل شده به پايگاه اربيل از نوع "ب61" بوده و قدرت تخريب آن بيش از 1000 برابر بمبي است كه اين كشور در بمباران هيروشيماي ژاپن از آن استفاده كرد.

"سيمون هرش" روزنامه نگار مشهور آمريكايي هم در توضيحاتي به روزنامه "آقشام" تركيه در تاريخ 7 مارس سال جاري ، وجود چند پايگاه نظامي آمريكا در خاك تركيه كه رسما اعلام نشده ‌بود را افشا كرد و به اينكه تبادل اطلاعات و عملياتهاي نيروهاي ويژه مريكا در چارچوب يك سري توافقنامه پنهاني بين آمريكا و تركيه صورت‌مي‌گيرد اشاره نمود. بر اساس اظهارات وي پايگاههاي مذكور در مكانهاي بسيار نزديك به مرزهاي سوريه و عراق قرار دارد.

طول يك پايگاه نظامي هوايي آمريكا 5 كيلومتر و عرض آن نيز 90 متر مي باشد . كارشناسان تركيه بر اين باورند كه در نتيجه فعاليت كامل اين پايگاه ،ديگر آمريكاييها از نظر راهبرد نظامي نيازي به پايگاه اينجرليك نخواهند داشت . گفته مي شود آمريكا كه علي رغم داشتن تعداد كافي از كشتي هاي جنگي در خليج فارس نتوانسته برتري لجستيكي و هوايي بر منطقه داشته باشد قصد دارد با استفاده از اين پايگاه هوايي رفته رفته فشار خود را به كشورهاي منطقه زياد كند.

"ملي گازته" در ادامه با اشاره به اينكه آمريكا دنبال كاهش شمار سربازان خود در عراق نيست مي نويسد كه آمريكا قصد دارد سه فرودگاه موجود در شمال عراق را به پايگاه نظامي تبديل كند. اولين آن فرودگاه "موصل" است كه از زمان تهاجم آمريكا به عراق اهميت راهبردي براي اين كشور داشته است و قرار است آمريكا آن‌را به پايگاه نظامي با ظرفيت 10 هزار نفر تبديل كند.

"تلافر" و "اربيل" فردوگاههاي بعدي هستند كه قسمتي از بمبهاي هسته‌اي آمريكا از پايگاه اينجرليك به اين پايگاه منتقل مي شود .

اين روزنامه ترك زبان معتقد است كه تبديل اين فرودگاهها به پايگاه هاي نظامي آمريكا كشور تركيه را نيز از نزديك تحت تاثير قرار خواهد داد چرا كه با شكل گيري سه پايگاه نظامي در شمال عراق و تحت محافظت واقع شدن اين منطقه، زمينه براي تشكيل يك دولت(كرد) فراهم خواهد شد .

آمريكا طي ماه‌هاي اخير تحت فشار گروههاي حامي خلع‌سلاح هسته‌اي و اعتراضات مردمي برخي تسليحات هسته‌اي خود را دراروپا ازجمله انگليس جابجا كرده است
 
< بعد   قبل >
Advertisement